Funvertising

play. work. play. again

Pasiunea mea pentru Trivia

Posted on 25 Oct 2012 in pasiuni/hobby-uri | 0 comments

triviaDa, ok, probabil ca detaliile sunt mai mult decat o pasiune pentru mine, sunt o obsesie. Si desi primul pas in orice vindecare inseamna sa-ti recunosti problema, nu stiu daca pot sa ma vindec…sau daca vreau.

Dar nu despre asta vreau sa va povestesc azi..Ci despre acele facts & figures (trivia) pe care le poti descoperi despre orice pe lumea asta: oameni, lucruri, evenimente.

De exemplu: pe imdb.com, la fiecare film gasesti o sectiune numita chiar asa: “Trivia”. Si acolo poti afla o gramada de lucruri despre filmul respectiv: ca stilul de lupta folosit de Liam Neeson in Taken se numeste Nagasu Do; ca numarul de inmatriculare de pe masina lui Cam si Mitchell din “Modern Family” 2GAT123 este acelasi cu cel de pe masina lui Larry David din “Curb Your Enthusiasm”.

Wikipedia este din punctul meu de vedere locul perfect pentru astfel de detalii. Acolo m-am dus dupa ce am vazut Moneyball sa vad exact ce s-a intamplat cu Billy Beane si daca Oakland Athletics a castigat de fapt vreodata Baseball World Series.

Deja in acest moment probabil ca multi dintre cei care au inceput sa citeasca acest articol s-au plictisit si au renuntat. Dar sper ca printre cei ramasi sa existe macar cativa care sa imparta aceeasi bucurie cu mine in descoperirea diverselor detalii mai putin stiute. Si pentru voi am o intrebare: nu e frustrant cand faci cate o descoperire “epocala” de genul “mama, tipul asta de la maraton n-a avut bani sa-si ia prima pereche de pantofi sport pana la 23 de ani” si nu ai cu cine s-o imparti? Eu mor cate putin de fiecare data J. Si oricata rabdare ar avea Iulia, iubita mea sotie, cu mine, imi dau seama ca de cele mai multe ori o plictisesc. Dar, Doamne, cate i-as mai povesti despre fiecare mic detaliu si fiecare legatura pe care o descopar intre evenimente ce pentru ea nu au nicio legatura unul cu altul.

Si pentru ca deja sigur nu mai citesti decat tu acest post, cel ce stiai deja acele lucruri despre Liam Neeson si baietii din Modern Family, inchei cu o intrebare pentru tine: ai idee de ce a disparut din media romaneasca rubrica “Stiati ca?”. Mie mi se parea extrem de utila, ca sa nu zic necesara.

Alex Zamfir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>