Funvertising

play. work. play. again

Muzica, CD-uri, concerte

Posted on 29 Oct 2012 in pasiuni/hobby-uri | 0 comments

Chiar si pe vremea cand eram corporatist si workaholic aveam pasiuni si hobby-uri, nu prea aveam eu timp de ele, dar cum prindeam ocazia, cum smulgeam cravata de la gat si fugeam la un concert.

Rad si acum cand ma gandesc ca la 10 ani m-am dus la Steaua sa ma apuc de fotbal si cand a vazut antrenorul cum ma descurc cu mingea, m-a trimis la echipa de rugby(LOL). Acolo am rezistat un timp, chiar am prins si niste meciuri: la primul mi-am rupt clavicula, la al 2-lea (cand am revenit) mi-am spart arcada la un placaj, iar cand am vrut sa ma duc la al 3-lea meci, tata mi-a zis ca mai bine ma bate el decat sa ma duc pana la stadion. Si asa am trecut la polo, alt sport de la care nu-mi amintesc decat fluierele pe care mi le tragea in cap antrenorul ala mustacios, Dumitrache parca il chema.

Nu stiu de unde a pornit pasiunea pentru muzica, dar stiu cat am alergat dupa casete cu Syd Barret, Eric Burdon, iar cand au aparut  CD-urile, tin minte ca i-am confiscat unei pustoice 1 mai un CD cu Violent Femmes.

Cred ca am 1000 de CD-uri strase dinaintea aparitiei torentelor, care imi amintesc ca pe vremea aia renuntam la un iesit in oras pentru a-mi cumpara muzica. Acum am inceput sa-mi cumpar viniluri, chitari, partituri, corzi acustice (Martin Fosfor Bronze) si spre surprinderea mea, eu care am ascultat toata viata rock -alternative, punk/ indi, am inceput sa ascult bluess si sa scot din cutii CD cu old rock. Acum un an habar nu aveam cine e Robert Cray, acum caut toate albumele lui.

Si partea cea mai misto e ca in cautarea unui groove fain intalnesti pe drum si alti pasionati si din cand in cand se mai lasa cu un jam session care iti arata ca nu esti ultimul nebun din cartier. Chiar zicea un basist ca daca facem un grup pe Facebook,  descoperim ca suntem mai multi decat fanii lui Vali Vijelie, dar stam cuminti intr-o gama pentatonica.

Dan Dumitrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>