Funvertising

play. work. play. again

3 carti care au reusit sa ma schimbe…

Posted on 02 Jul 2013 in Uncategorized | 0 comments

Cartile care mi-au placut sunt cele care au reusit sa ma schimbe sau sa-mi dea raspunsuri la multele semne de intrebare pe care mi le ridica viata.

Am gasit idei bune in multe carti dar si noi semne de intrebare. Din cand in cand in lecturile mele am avut norocul sa dau peste niste carti pe care le-am “mancat” din scoarta in scoarta, pe care le-am mazgalit si umplut cu notite de nu cred ca le mai poate citi cineva care apreciaza o pagina de carte curata.

Vreau sa va povestesc despre 3 carti tari:

Prima am descoperit-o in ‘94 . Eram tanar, foarte tanar si eram in tramvai cu prietena mea de atunci care incerca sa ma tina de mana, iar eu faceam pe cocosul si incercam sa-i explic ca este o manifestare puerila a relatiei noastre. Ea a tacut.

A doua zi mi-a dat o coala de hartie dictando pe care copiase un fragment din carte:

“In iubire, regula succesivitatii lui “a da” si “a lua” dispare. Cand doi oameni care se iubesc merg mana in mana, mainile lor dau si iau in acelasi timp si in aceeasi masura. Mana care se ia pe sine cu alta mana topeste distinctia dintre “ a da” si “ a lua”. Pentru ca se da si se ia pe sine, mana pastreaza ce da si primeste ceea ce deja are. Ti-am dat mana si in acelasi timp ti-am luat-o.”…….. va las sa savurati restul in Despre limita – Gabriel Liiceanu, dar nu-mi cereti cartea cartea pentru ca e atat de mazgalita incat a trebuit sa cumpar alte exemplare pentru prietenii pe care vroiam sa-i pun s-o citeasca.

Anul trecut l-am cunoscut pe Liiceanu si i-am povestit relatia mea cu cartea lui si mi-a marturisit ca avea mari emotii in anii ‘90 ca poate nu este inteles de tanara generatie iar ca bonus am primit editia noua cu autograf. ( poza)

2013-05-28_09-12-59_755

A doua carte ar trebui sa devina manual de etica in scoala romaneasca. Eu cred ca este o carte obligatorie pentru orice adolescent care se considera om, chiar daca Plesu zice ca singura diferenta dintre noi si animale este ca noi credem in Dumnezeu, eu vreau sa cred ca Luminile si umbrele sufletului este baza oricarei relatii sociale pentru ca precum spune Petru Cretia” Neincrederea noastra indreptateste inselatoria celuilalt.

A treia carte a fost o recomandare de la o prietena care m-a invatat sa respir profund si sa fac introspectie inainte oricarei actiuni. E o carte pentru barbati. Man to Man – Y. Bhajan si nu am terminat-o inca si nici nu ma grabesc, o citesc in liniste dimineata sau in weekend, cu un creion in mana si cu un bloc notes langa mine pentru ca notitele sunt prea multe, am citit doar prima suta de pagini si deja imi pare rau ca nu am citit-o acum 10 ani ca poate nu aveam fire albe de par in cap acum. Dar cred ca eram prea furios si prea increzut acum 10 ani si vorba prietenei mele” cartea asta a ajuns la tine cand a trebuit nu cand doar ar fi strans praf pe noptiera ta. E prea calda in capul meu si imi e greu sa o rezum asa ca prefer sa transcriu cateva idei din carte. Enjoy:

There’s no fun in fighting with a woman. Absolutely not, there’s nothing to it. If you have to fight, fight with your destiny. If you want to fight, fight with your infinity. If you want to fight, fight with anything. Never fight with a woman. Never. Because in that fight, you are fighting your own projection power and the polarity will blow your fuse. It is ridiculous…..

Woman has 3 forms, which is why she is a triangle: spiritual, physical and mental. All 3 forms must support you. If one form of the woman supports you, it is no support at all. A dog can be a better friend……

All sexual relationships have one purpose – to get rid of loneliness……

Man do things to look good, woman do things to be good. woman studies fashion and dress totally to impress others. Man dress to impress himself. She doesn’t care if she pleases herself……

If a woman doesn’t fluctuate, she’s a male. they fluctuate, let them fluctuate. A stable woman is very boring……

by Dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>